7 juli 2024, Verrassingsrit naar Texel

Cor had Jan Wever gevraagd om de 'Steenwijkers' naar Den Oever te begeleiden. Dat kun je wel aan Jan overlaten. Vertrek op 09:00 uur vanaf Fletcher Steenwijk en aankomst in Den Oever klokslag 10:00 uur. Cor had enkele dagen eerder met zijn opperbevelhebber de route verkend. Het resulaat: een schitterende rit van Den Oever naar Den Helder. Hoe kun je hemelsbreed nog geen 20 km afstand op zo'n leuke manier overbruggen. Geweldig! Jammer dat Cor het 06-nummer van de weergoden niet heeft. Dan had hij vast geweten dat we daarbij een enorme plensbij konden verwachten.  Er was nauwelijks tijd om het regenpak aan te trekken. Als je die tenminste in je koffer had.

Aangekomen bij de boot in Den Helder was de zon weer terug. Aardig dat TESO motorrijders een voorkeursbehandeling geven bij het op- en afrijden op de ferry. Vlot en vloeiend. Keurig.

Kriskras over Texel. Hoezo kun je op een eiland niet leuk rijden? De route op Texel was ruim 80 kilometer en dan hebben we nog niet alles gezien. Prachtige wegen en paden verbonden de smakelijke stops. Soms weinig breder dan een fietspad maar een genot om te sturen.

Op de boot terug naar het vasteland verraadde de Buienradar dat er slechts een kleine kans was op een een droge thuisrit. Voordat we van de boot afreden stonden we weer in het regenpak. Helemaal droog hielden we het niet, maar dat mocht de pret van deze heerlijke clubrit niet deren.

Cor dank voor deze prettige verrassing.

 

Fred