Off the Road rit Steenwijk


OtR 2022 afgelast.


De OTR commissie van MC De Stoomfiets heeft besloten niet verder te gaan met de voorbereidingen van haar Off The Road rit op zondag 4 september 2022. Er zijn nog teveel onzekerheden en hindernissen waardoor het niet mogelijk is een veilig, uitdagend en financieel verantwoord evenement te organiseren.

 

Helaas hebben wij, en ook de KNMV, na herhaaldelijke verzoeken geen overleg kunnen regelen met terreineigenaar Rijksvastgoedbeheer om de eenzijdig opgelegde verplichtingen te bespreken. De aan ons beschikbaar gestelde route in het militair oefenterrein Havelte-West is bijna de helft van gebruikelijke lengte en daarom volgens ons niet geschikt om daar zonder risico de aantallen deelnemers op los te laten die we gewend waren. Het aantal inschrijvingen beperken zou betekenen dat we zeker in de rode cijfers terecht komen, mede gezien de hogere afdracht per deelnemer die Rijksvastgoedbeheer nu vraagt.

 

Al met al een zeer teleurstellende conclusie, maar gezien de huidige omstandigheden, de enig mogelijke.

MC De Stoomfiets bekijkt komende tijd alle opties om in 2023 toch weer een Off The Road Rit te organiseren.