29 mei - 2 juni Hemelvaartweekend Meschede, Sauerland

Klik voor meer foto's.
De dame en haar mannen vlak voor vertrek naar het Sauerland. Klik voor meer foto's.

Woensdag, 29 mei 2019 om 08:00 uur vertrokken Willem en Tineke, Freek, Jan, Harry en Willem richting Meschede voor het Hemelvaart-weekend. Jan had een prachtige toeristische route uitgestippeld. Cor vertrok om dezelfde tijd naar mij om een uurtje later gezamenlijk een saaie, maar snelle autobahn-route naar het Sauerland te nemen. Een kleine 3 uur later werden we hartelijk ontvangen door Frau Kotthoff. Het duurde nog 3 uur voordat de Steenwijkse deelnemers arriveerden. Intussen hadden Cor en ik booschappen gedaan. En wil je weten wat voor puinhoop een opengebarsten halve literblik bier in je zijkoffer zorgt, vraag het Cor maar ;-)

Frau Kotthoff vertelde dat het tot onze aankomst zg baggerweer was. Bakken water. Maar met onze komst begon de zon te schijnen, letterlijk en figuurlijk...

Zoals al jaren verbleven we alle 'thuistijd' in de tuin van Schröerershof. De tafel was al gedekt toe we aankwamen.

Dag 2, Hemelvaartsdag, begon, net zoals de volgende dagen, met een lekker Hollands-Duits ontbijt. Jan regelde elke ochtend vers gebakken bruidjes en Cor de spiegeleitjes. Die lekkere eitjes komen vers van de kip.

Ik had thuis al een route van 130 km uitgestippeld op de site Kurviger.de (gratis tip van mij en Harry). De route was erg mooi, alleen het wegdek was bar slecht. Volgens mij is dat een groeiend probleem bij onze oosterburen. Halverwege de middag waren we terug. Het avondeten genoten we bij 'onze' italiaan in Meschede. Klein halfuurtje lopen (heen is bergaf, terug is een heftige klus).

In de avond hebben Jan en ik (en Kurviger.de) de route voor vrijdag gemaakt. Ruim 150 km. 

Dag 3, vrijdag. Cor reed hem voor. Een prachtige rit met onwijs veel bochten. Noord-west van Meschede. De koffie-en-gebak stop was in Werl.

Na het eten bogen we ons over de laatste route. Willem van Steenbergen wilde vanuit zijn historische interesse eens naar de Wewelsburg. Zo gezegd zo gedaan.

Dag 4, zaterdag. Weer een schitterende tocht met eindeloos veel bochten. Burg Wewelsburg was in WW2 het centrum van de SS ideologie. We bezochten een zeer uitgebreide tentoonstelling waar een gedetailleerd beeld van de gedachten achter de SS-terreur gegeven werd. Schokkend en indrukwekkend tegelijk. Na Wewelsburg zijn we met een grote omweg terug naar Meschede gereden. 240km konden we bijschrijven in onze logboeken.

Dag 5, zondag. De dag van onze thuisrit. Omdat er hoge temperaturen verwacht werden, stapten we al om half 9 op. Cor en ik gingen rechtstreeks. De 'Steenwijkers' volgden Jan op een mooie (deels) binnendoor rit. Willem van Steenbergen schreef hetvolgende: "gisteren, zondag 2 juni, op de terugreis naar huis, na een zeer geslaagd hemelvaartweekend hebben we onderweg koffie gedronken in een restaurant tegenover het bouwwerk dat hieronder genoemd staat, het betreft hier een kurort, bij terugkomst waren de motoren wit gekleurd van het zout. Na thuiskomst moesten we dus direct aan het schoonmaken". Gradierwerk Bad Dürrenberg.

 

We kunnen gerust stellen dat het een super en gezellig lang weekend was. Voor volgend jaar staat de rit al weer op de planning.

 

Een korte video-impressie vind je hier.

 

Fred.