Reisverslag van Ruud Bovendeert met zijn makkers van het DVBA naar Normandië

Hallo allemaal,

Zoals beloofd een klein verslag van mijn trip naar Normandië met de DVBA ( Dutch Veterans Bikers Association) van 03-06 t/m 09-06-2019. 

Nadat we in Kruibeke (B) verzameld waren is vanaf daar de eigenlijke rit begonnen. Met 40 motoren van diverse pluimage, 1 auto met aanhangwagen voor pechgevallen en een auto met caravan  gingen we op weg naar ons overnachting adres in Abbeville. Over het eerste stuk tot aan Lille is niet veel te vertellen alleen dat we veel bekijks hadden onderweg. Valt wel op natuurlijk 40 motoren op de snelweg.  Na Lille zijn we meer over de binnen wegen gaan rijden  Wat is Frankrijk dan toch een mooi land.  Bij aankomst in Abbeville kregen we de kamers toegewezen en daarna werd er gezamenlijk gegeten in een Buffalo Gril. Niet aan te bevelen trouwens. 

De tweede dag hebben we de kust weg genomen en de indrukken die je dan krijgt zijn eigenlijk met geen digitale pen te beschrijven. Ik laat de bijgeleverde foto’s dan ook gewoon voor zich zelf spreken. De tweede dag verliep, jammer genoeg, een beetje chaotisch. Dit kwam ook omdat het weer echt goed omsloeg. De regen kwam met bakken uit de lucht. De groep viel uit elkaar zodat we besloten om toch van de tolwegen gebruik te maken. 

De oversteek bij Le Havre, Pont de Normandie, is dan ook echt best wel een letterlijk hoogtepunt. Is geen makkie om met regen en een een stevige wind deze magistrale brug “te nemen” je moet hard werken op de motor. Efin, om een lang verhaal toch behoorlijk in te korten. Bij de peage na Le Havre kwam de groep weer grotendeels bij elkaar en zijn we zo verder gereden naar onze camping Le Moulin, Le Mouneliere 1, 50570- Le Mesnil Amey -  Normandie. Een heel klein dorpje onder de rook van St-Lo. Gelukkig was het onderweg gestopt met regenen zodat we in elkgeval de tentjes etc droog konden opzetten. Natuurlijk was de tas die ik achterop had nat geworden zodat ik de eerste nacht in een ietwat vochtige slaapzak lag. Maar warme jongen die ik ben was de slaapzak snel droog en heb ik redelijk goed geslapen. De 3 dagen erna waren gewoon zeer indrukwekkend en op sommige momenten ook best wel emotioneel.. Waar zijn we oa geweest, Utah beach, Arromanches-les-Bains,  Saint Mere Eglisse, Omaha beach met daaraan het Amerikaanse kerkhof, en nog meer en minder bekende plekken. Ook hier laat ik de foto’s voor zich zelf spreken. 

Dat ik nog eens terug ga hier naar toe is iets wat zeker is. Wij hadden veel last van de aanwezigheid van een president die ik niet nader benoem. Hierdoor veel wegen afgesloten en veel tijd verloren om toch nog op deze plekken te komen waardoor ook ons programma redelijk in war kwam. Maar al met al had ik deze reis niet willen missen. Zeer veel indrukken maar ook het samenzijn met de kameraden van de DVBA was iets heel moois. Mooie herinneringen opgehaald maar ook de minder mooie dingen heel goed besproken. 

De weg terug naar NL hebben we besloten, unaniem, om de kortste route te pakken dus de Peage. De terugreis is zonder problemen verlopen. De overnachting was weer in Abbeville. Op zondag 09-06-2018 zaten om 08.15 op d motoren en gingen nu ook weer via de snelwegen terug naar NL. Onderweg 1 pech geval. Bij een van de motoren (HD) hihi vlogen de keringen van de voorvork eruit. Dus maar goed dat we aanhangwagen bij ons hadden. Alles en iedereen weel veilig thuis. En dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. 

Geniet van de foto’s 

MvG 

Ruud