Afwijzing RVB voor OTR Steenwijk op 1 september 2024

Ondanks aanvankelijk optimistische berichten van onze contacten bij RVB (Rijksvastgoedbedrijf) en (lokale) Defensie ontvingen we onlangs antwoord van het RVB. We hadden toestemming gevraagd om onze 35e Off the Roadrit op het militaire oefenterrein Havelte West te mogen verrijden. In de brief staat dat RVB ons geen toestemming geeft op 1 september gebruik te maken van het oefenterrein.

 

Hier een deel van die brief:

....Voor dit gebruik is een natuurtoets vereist. De verwachting is dat de conclusie van het onderzoek gaat zijn dat verstoring (of erger) van beschermde soorten amfibieën en reptielen gedurende de voorgenomen datum niet is uit te sluiten. Dat heeft met name te maken met de intensiteit en de omvang van het voorgenomen gebruik. Daarom vindt het Rijksvastgoedbedrijf het onverantwoord om u op flinke kosten (ong. 10 tot 20.000 euro) te jagen door een dergelijk

onderzoek uit te vragen. Het plannen van de activiteiten buiten de kwetsbare periode van de beschermde soorten is een betere optie. In dit geval is dat vanaf eind oktober 2024 tot en met 15 februari 2025 mogelijk. U kunt hiervoor een nieuwe aanvraag indienen......

 

Door dit antwoord kunnen wij niet verder met de organisatie van de OTR Steenwijk in 2024. We gaan ons op vervolgstappen beraden.

 

namens de OTR-commissie van MC de Stoomfiets, Steenwijk

Fred Kerkkamp

voorzitter